În vizită la Mozzarella

Unicii producători de caşcaval Mozzarella din Republica Moldova au devenit familie gazdă- pentru o serie de fermieri, crescători de ovine, bovine şi caprine în data de 28 aprilie 2011. Aceştia au prezentat istoria de evoluţie în acest domeniu. 

Un grup de femieri din R. Moldova , au devenit beneficiarii unei vizite de studiu în s. Brăviceni, r-nul Orhei. Evenimentul a fost organizat de AO “ProCoRe”(Pro Cooperare Regională), în cadrul proiectului “ Şcoala fermierului” şi cu susţinerea financiară a fundaţiei Elveţiene HEKS în Moldova.

Beneficiarii acestei vizite, au avut excepţionala ocazie de a asculta istoria de suces a companiei. Găzdaşii, au împărtăşit secretele sale şi au vorbit despre experienţa pe care o posedă.

“ A trebuit să trecem peste multe greutăţi, pînă la atingerea scopului final. Am întîlnit în faţă multe obstacole, probleme şi piedici. Uneori chiar, credeam că sunt gata să las totul, dar am găsit puterea de a lupta. Acum suntem unicii care producem caşcavalul Mozzarella. Mă mîndresc cu ceea ce fac şi sincer, vreau ca să creşteţi şi dvs. la fel de spectaculos”, a declarat gazda vizitei de studiu.

Familia gazdă , nu sunt doar nişte fermieri de succes, însă au şi o linie de brînzeturi. “VC-Saturn-13” SRL este unicul producător de Mozzarella din R. Moldova. Aceştia deţin utilaje şi tehnologii italiene, precum şi colaborează cu specialişti din Italia.

Vizitatorii au avut parte de un schimb de experienţă extraordinar de folositor. “Sunt mulţumită de această vizită . Bravilacta au o tehnologie inedită şi o experienţă bogată. Am avut ocazia să primesc o informaţie utilă pentru mine şi sunt nerăbdătoare să o aplic în lucru”, acestea fiind menţionate de Tatiana Cepoi, s. Mihăileni, r-nul Rîşcani.

Această vizită a servit ca schimb de experienţă reciprocă. Oaspeţii din sate nu au ezitat să acorde întrebări, încercînd chiar să se împartaşească cu experienţa proprie.

“ Sunt mulţumit proiectului “ Şcoala Fermierului” pentru faptul că organizează astfel de vizite. Aici am găsit răspuns la întrebările care mă frămîntau. Am avut şansa de a asculta diferite păreri şi de a-mi crea o concluzie proprie referitor la acest domeniu”, a adăugat în final dl Dumitru Avdaşin, s. Albineţul Vechi, r-nul Floreşti. Participanţii proectului au rămas mulţumiţi şi nerăbdători de a aplica noile teorii în practică.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s